Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος κρύφτηκε πίσω από το παραβάν του γραφείου του στη χτεσινή συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ...!

Κρύφτηκε πίσω από το παραβάν ο Κατρούγκαλος στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑΚρύφτηκε πίσω από το παραβάν που χωρίζει στα δύο το γραφείο του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μήπως γλιτώσει την έντονη κριτική των εκπροσώπων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 15.30 το απόγευμα.
Προηγήθηκε έντονος διάλογος για το μόρφωμα που παρέδωσε στην κυβέρνηση και τα κόμματα. Ο υπουργός προσπάθησε να υπερασπισθεί την «αριστερή» όπως είπε πολιτική του, κάνοντας λόγο για «ισότιμη μεταχείριση». Στην ουσία όμως, νομιμοποιεί πολιτικά το νόμο Λοβέρδου προσθέτοντας και τις δικές του επώδυνες διατάξεις.
Oι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι απέρριψαν το κείμενο, χαρακτηρίζοντάς το ως «μόρφωμα Κατρούγκαλου» και καταγγέλλοντας ότι:
* Εκτελεί εν ψυχρώ ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες,
* Απορρυθμίζει εργασιακές σχέσεις, ευνοώντας μόνον ελαστικές μορφές απασχόλησης,
* Ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις (ακόμη και στους εργαζόμενους στα ταμεία που ενοποιεί),
* Είναι στα μέτρα των μεγαλο-εργοδοτών,
* Εχει στόχο να δημεύσει τα υπόλοιπα των αποθεματικών που έχουν γλιτώσει από το PSI
* Κόβει προκαταβολικά συντάξεις και παροχές στις νέες γενιές των συνταξιούχων,
* Με το κόλπο της «προσωπικής διαφοράς» επιφέρει τελικό χτύπημα -μετά όσα συνέβησαν με τα προηγούμενα μνημόνια- σε όσους βγήκαν στη σύνταξη ως το 2014.

Στη συνάντηση ο κ. Κατρούγκλος δεν μπόρεσε να κρύψει τελικά, ότι με το λουκέτο στα δημοσιογραφικά ταμεία καταργεί τη δημοσιογραφική ιδιότητα και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της λειτουργίας του Τύπου. Και πώς να το κρύψει άλλωστε, αφού μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε υπαλλήλους του εργοδότη ή της κυβέρνησης:

- Χωρίς συλλογικές συμβάσεις
- Χωρίς κώδικα δεοντολογίας
- Ευνοεί ένα νέο καρτέλ στην ενημέρωση και
- Παραδίδει τους πόρους των δημοσιογραφικών Ταμείων στη νέα διαπλοκή «αριστερών» εργολάβων και διαφημιστικούς ομίλους.

Η έκρηξη Κατρούγκαλου που με ...συνταγματική ευγένεια (sic) αποχώρησε από το τραπέζι της σύσκεψης, αφήνοντας σύξυλο ακόμη και τον υφυπουργό του Τάσο Πετρόπουλο, επήλθε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι το κείμενό του ευνοεί τις διαφημιστικές εταιρίες και την ιδιωτική ασφάλιση, τη στιγμή μάλιστα που με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας ελέγχονται πλέον από διεθνή χρηματοπιστωτικά κεφάλαια.
Βέβαια, η κίνηση Κατρούγκαλου να ...αποσυρθεί στο παραβάν, έχει και δεύτερη "ανάγνωση": Θέλησε, δηλαδή, ο Κατρούγκαλος, να δείξει έτσι ως υπεύθυνο για τις διατάξεις που αφορούν κυρίως τα δημοσιογραφικά Ταμεία τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο. Εφόσον ισχύει αυτό, τα ερωτήματα που θα εγερθούν στο άμεσο μέλλον είναι πάρα πολλά και όχι μόνον για τον Πετρόπουλο....
Ομως, σε κάθε περίπτωση, η Αριστερά δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει δεύτερες κρυφές σκέψεις εναντίον των λαϊκών συμφερόντων και της ελεύθερης λειτουργίας του Τύπου, και να λειτουργεί στενά και προς όφελος μόνον των δήθεν "αριστερών" διαχειριστών της εξουσίας (μέσω της μακροημέρευσης των δικών της στελεχών στη νομή της εξουσίας). 
Εν προκειμένω, η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί ένα μεγάλο σφαγείο για τις συντάξεις και το λαό, αλλά η κυβέρνηση που το γνωρίζει αυτό, συνειδητά την πλασσάρει ως μονόδρομο και της προσδίδει χαρακτηριστικά δήθεν "αριστερής ισότητας", μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει την επερχόμενη "κοινωνική ευθανασία" αλλά και για να μπορέσει να κρατηθεί και η ίδια -μαζί με τις ετερόκλητες συμμαχίες της- στην εξουσία... 
Σε πρώτη δόση θα σφαγιαστούν όσοι θα πάρουν σύνταξη μέσα στο 2016 και μετά, σε δεύτερη δόση, το σφαγείο θα επεκταθεί, μετά τις ...διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, σε όσους παίρνουν ήδη σύνταξη. Το μακάβριο έργο που φιλοδοξούν να αφήσουν πίσω τους Τσίπρας - Κατρούγκαλος είναι συντάξεις φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης. Τα αντιασφαλιστικά σχέδια Τσίπρα-Κατρούγκαλου αντιπροσωπεύουν μια πραγματική οικονομική και κοινωνική γενοκτονία για τη χώρα. Ό,τι δεν κατάφεραν όλοι οι προηγούμενοι, πάει να το αποτελειώσει κυνικά και μεθοδευμένα το δίδυμο Τσίπρα-Κατρούγκαλου...
ΕΔΟΕΑΠ: Οχι στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ομόφωνα εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και καταδικάζει κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του Αγγελιοσήμου, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς.
Ο κλάδος των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. αποτελεί τμήμα της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, ενώ η απλήρωτη-υποαμειβόμενη και μαύρη εργασία έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.
Τα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου μέσα σε αυτή την κατάσταση αποτελούν τη μοναδική νησίδα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. χωρίς μάλιστα ουδέποτε να έχουν.. επιβαρύνει ούτε κατά 1 ευρώ τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους μόνη λύση είναι να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για τη διατήρηση και επέκταση του Αγγελιοσήμου, όσο και για τη δραστική πάταξη της κλοπής του.
Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ, όταν μάλιστα το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης καλύπτει πάνω από 18.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και αποτελεί το μοναδικό στήριγμα για τον ασθενή, τον σκληρά εργαζόμενο, το συνταξιούχο και τον άνεργο.
Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες στον κλάδο του Τύπου, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα  τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα αποθεματικά τους και θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την προστασία της αυτοτέλειάς τους και του πόρου τους. 
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου