Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Χρίσμα από τον Σύριζα στην Αντωνιάδου για να ψηφίσει τον Καπάκο!

 

 Χρίσμα από τον  Σύριζα στην Αντωνιάδου για να ψηφίσει  τον Καπάκο!..   

 

 Μετά το…… χειροκρότημα  από τις  άδειες καρέκλες στη ΓΣ της ΕΣΗΕΑ, που εισέπραξαν οι "6" πρόθυμοι στο Δ.Σ της ΄Ενωσης,  η μετάθεση των εκλογών της ΕΣΗΕΑ από τις 6 Δεκεμβρίου, όπως ήταν η αρχική απόφαση, για τα τέλη  Ιανουαρίου του 2022, είναι αποκαλυπτική του πανικού που επικρατεί στην  ευκαιριακή πλειοψηφία σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ  η οποία υπηρετεί τις επιλογές της διαπλοκής.

Hδη, πραγματοποιούνται εκλογές για νέα εφορευτική επιτροπή από την παλιά όμως   που η θητεία της έχει λήξει πριν ενάμιση χρόνο (…! ) . Τόση νομιμότητα…!

 Μετά την αποκάλυψη  από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής  για τη στημένη προβοκάτσια από το σημερινό προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, σε βάρος συναδέλφου υποψήφιου  από την Θεσσαλονίκη, τώρα στην απελπισία τους επιχειρούν την πόλωση με τυφλά χτυπήματα.

Μόνο που όλοι ξέρουν ότι αυτοί  ευθύνονται  για την συναλλαγή με τους εργοδότες,  ώστε να πάρουν εκείνοι τα λεφτά από το  αγγελιόσημο 20 % επί των διαφημίσεων και να μείνει στο Ταμείο  ΜΟΛΙΣ ένα  2% επί του τζίρου και αυτό κολοβό, με προσωπική ευθύνη του Σ. Καπάκου,  αφού αποδέχτηκε  αυτό να προορίζεται ΜΟΝΟ για την περίθαλψη των ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ.  Οι επικουρικές  συντάξεις στηρίζονται  προς το παρόν ΜΟΝΟ από το 2% επί των διαφημίσεων του διαδικτύου, το οποίο  παραμένει όμως σε δικαστική  εκκρεμότητα.

Σε μια ενδεχόμενη απορριπτική απόφαση του ΣτΕ, που απευχόμαστε, καταλαβαίνει ο καθένας πού οδηγεί και τι σημαίνει για τους συνταξιούχους μας, αλλά και για  τους πό τον συναδέλφους της περιφέρειας (ΤΕΑΣ ,ΕΤΑΣ κλπ).

Οι περικοπές στα εφάπαξ έχουν ξεκινήσει με ρυθμό 7% ετησίως (ήδη υπερβαίνουν το 14%) και επίκειται αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού, χωρίς πάντως να παρέχονται εγγυήσεις σε όσους έχουν ήδη ώριμα δικαιώματα. Υπάρχει ερωτηματικό αν θα εφαρμόζεται πλέον στον υπολογισμό ο τύπος της νοητής  κεφαλαιοποίησης του Κατρούγκαλου ή  ο κουμπαράς της συμφοράς  του Χατζιδάκη. Και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται για ληστεία εν ψυχρώ.

Καταλαβαίνουμε τη δυσχερή θέση της Απερχόμενης Προέδρου της ΕΣΗΕΑ που έχει πάρει σβάρνα τα γραφεία της διαπλοκής και πλασάρει για δημοσίευση  κείμενα δικών της, ενώ εκείνη  προσπαθεί να μην είναι στο κάδρο της συνεργασίας της με τον  Σύριζα. Δεν καταφέρνει όμως να πείσει.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ρόλο του απερχόμενου προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ. Δέχεται και  εξ οικείων τα βέλη, με όσα του φόρτωσαν το περασμένο Σάββατο στην κομματική τηλεδιάσκεψη . Προσπαθεί λοιπόν  να κρατήσει  πίσω από τις κουίντες την ταύτισή  του με την Αντωνιάδου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.


 Η στάση της  παράταξης του Σύριζα στην ΕΣΠΗΤ (περιοδικός τύπος) που αρνείται  να παίξει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της , το ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου», στηρίζοντας  υποψηφίους της ομάδας Καπάκου διότι αυτό, όπως επισημαίνει, από τελεί συνδικαλιστική αυτοχειρία, είναι ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί αλλά  αποδεικνύει και τον το πανικό στην ομάδα Καπάκου-Μιχαλίτση-Κουμπιά.

 Η  χθεσινή παρέμβαση του εκπροσώπου της τομεακής οργάνωσης των δημοσιογράφων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Στούμπου, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Επιπλήττει δημοσίως τους διαφωνούντες  με τις επιλογές αυτές  και  τους ανακαλεί στη τάξη (!), έστω κι αν αυτοί τον αγνοούν, δηλώνοντας ξερά ότι « εμείς (δηλαδή ο Σύριζα) στηρίζουμε και τους 10 υποψηφίους του Καπάκου, (οι μισοί είναι ρέστα από δεξιά) νομιμοποιώντας  ανοιχτά  με τον τρόπο αυτό  τη συνεργασία με την Αντωνιάδου και την ομάδα Σαμαρά στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Εμείς καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και  καλούμε τους συναδέλφους να σταθούν απέναντι και να καταψηφίσουν  αυτούς  τους μηχανισμούς της διαπλοκής.

                                               18.11.2021

                        Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων