Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

5G is ON»: Huawei Road Show 2019: H Huawei παρουσίασε στην Ελλάδα τον θαυμαστό κόσμο του 5G



Με κεντρικό θέμα «5G is ON» πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά το Huawei Road Show στην  Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες ολοκληρωμένες 5G λύσεις & προϊόντα καθώς και για τις καλύτερες 5G πρακτικές.
Η πέμπτη γενιά κινητής τεχνολογίας, γνωστή ως 5G, φέρνει σημαντικές νέες καινοτομίες στη ζωή μας.
Το 5G δεν αφορά μόνο την ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο για το κινητό τηλέφωνο. Αποτελεί τη βάση της ψηφιακής οικονομίας του μέλλοντος, υποστηρίζοντας τα πάντα από τράπεζες έως νοσοκομεία και τη πολιτική αεροπορία μέχρι τη διαχείριση πόλεων.
Η εποχή του 5G είναι εδώ και εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Η Huawei πιστεύει ότι η έξυπνη κοινωνία όπου όλα τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους, με «έξυπνο» τρόπο θα είναι εφικτή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σταθερά στην κορυφή της πρωτοπορίας, και στον τομέα αυτό, η Huawei συνεργάζεται στενά με πελάτες και συνεργάτες για την ανάπτυξη και την εμπορική αξιοποίηση όλων των καινοτομιών που θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη νέα εποχή του 5G.
Το Huawei Road Show Truck στο πλαίσιο της περιοδείας του σε 16 χώρες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών, βρέθηκε στην Αθήνα από τις 7 έως τις 9 Μαΐου δίνοντας για 12η χρονιά δυναμικό παρόν στη χώρα μας. Στη διάρκεια του παρουσιάστηκαν  σε θεσμικούς φορείς, στελέχη του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων καθώς και σε   εκπροσώπους του Τύπου, οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
  • E2E 5G Προϊόντα και Λύσεις
5G is ON & 5G Ecosystem, 5G Site, XGbps Everywhere, 5G-Ready, Simplified Site, GO DIS GO 5G, 5G Microwave for 5G Future, Converged 5G Transport Networks, One Core for All Connections, Best 5G through Global Services
  • 5G Use Case
Air Fiber, Real 5G network peak speed, Cloud PC (demo)
  • Innovation for New Growth
Cloud IoT Accelerating Success, 5-star Premium Home Broadband, New B2B, New Business
Η Huawei από την προηγούμενη δεκαετία έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα του 5G  και από τη στιγμή που τα πρότυπα για το 5G οριστικοποιήθηκαν στα μέσα του 2018 έχει υπογράψει περισσότερα από 30 συμβόλαια και συμφωνίες με περισσότερους από 50 πελάτες και έχει παραδώσει περισσότερους από 30χιλ. σταθμούς βάσης για 5G σε Ευρώπη Ασία και Αφρική.
Η Huawei θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί, και να επενδύει όχι μόνο για το παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, για το μέλλον. Ο τελικός στόχος της Huawei είναι να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Αυστραλία: Aπίστευτο τυπογραφικό λάθος στα νέα 50δόλαρα!

Εντοπίστηκε μετά από έξι μήνες

Χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες και η παρατηρητική ματιά κάποιου Αυστραλού με τη βοήθεια μάλλον ενός μεγεθυντικού φακού για να εντοπιστεί ένα σφάλμα στα νέα 50δόλαρα της χώρας: ένα τυπογραφικό λάθος.

Χρειάστηκαν περισσότεροι από έξι μήνες και η παρατηρητική ματιά κάποιου Αυστραλού με τη βοήθεια μάλλον ενός μεγεθυντικού φακού για να εντοπιστεί ένα σφάλμα στα νέα 50δόλαρα της χώρας: ένα τυπογραφικό λάθος.
Σύμφωνα με το BBC, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας RBA έγραψε λάθος τη λέξη «responsibility» (υπευθυνότητα) ως «responsibilty» σε εκατομμύρια νέα χαρτονομίσματα. Η RBA επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε τυπογραφικό λάθος και ανακοίνωσε ότι θα διορθωθεί στα χαρτονομίσματα που θα τυπωθούν από δω και στο εξής.
Ωστόσο, περίπου 46 εκατ. τέτοια χαρτονομίσματα, που τυπώθηκαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και αναπαριστούν την Έντιθ Κάουαν, την πρώτη γυναίκα μέλος του αυστραλιανού κοινοβουλίου, βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία σε όλη τη χώρα. Πάντως το BBC επισημαίνει ότι παρά το τυπογραφικό λάθος, τα χαρτονομίσματα θεωρούνται απολύτως έγκυρα.

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος του BBC μετά τη ρατσιστική ανάρτηση για το βασιλικό μωρό

Σάλος προκλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από την ανάρτηση ενός δημοσιογράφου του δικτύου BBC, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter μια άκρως ρατσιστική φωτογραφία για το μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, οδηγώντας το δίκτυο στον να τον απολύσει

Σάλος προκλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από την ανάρτηση ενός δημοσιογράφου του δικτύου BBC, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter μια άκρως ρατσιστική φωτογραφία για το μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, οδηγώντας το δίκτυο στον να τον απολύσει.
Συγκεκριμένα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός έστειλε ένα tweet με την εικόνα ενός χιμπαντζή που φοράει ρούχα κάτω από την επικεφαλίδα «το Βασιλικό Μωρό φεύγει από το νοσοκομείο».
Η Μέγκαν, σύζυγός του πρίγκιπα Χάρι, γέννησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ένα αγοράκι, τον Άρτσι, το πρώτο παιδί μιγάς που γεννιέται σε μια σημαντική θέση στη βρετανική βασιλική οικογένεια στην πρόσφατη ιστορία.
«Μόλις απολύθηκα» δήλωσε στο Twitter ο Ντάνι Μπέικερ, παρουσιαστής του BBC Radio 5 Live. Την είδηση μετέδωσε επίσης το BBC. Εκπρόσωπος του BBC δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

H Microsoft Ελλάς διοργανώνει το δεύτερο Microsoft Summit

Την Τρίτη, 9 Μαΐου, η Microsoft Ελλάς πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά το συνέδριο Microsoft Summit, με θέμα «Digitize.Disrupt.Drive». Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί πλέον το ετήσιο flagship event της εταιρείας και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 800 συμμετέχοντες από τον επιχειρηματικό χώρο και τον κλάδο της πληροφορικής.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διακεκριμένους ομιλητές παγκόσμιου βεληνεκούς, να κάνουν networking με κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους και να μοιραστούν ιδέες και απόψεις για την ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι το «Digitize.Disrupt.Drive», σκοπός του οποίου είναι να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει επιχειρήσεις οποιουδήποτε κλάδου και μεγέθους να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν ψηφιακά, στην εποχή του digital transformation.

Ανάμεσα στα highlights του event αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή της keynote ομιλήτριας, Nilofer Merchant, business visionary και best-seller συγγραφέως, την οποία αποκαλούν «Jane Bond» της καινοτομίας, για την ικανότητά της να καθοδηγεί Fortune 500 και startup επιχειρήσεις. Με περισσότερα από 100 προϊοντικά launches στο ενεργητικό της και θεωρούμενη ανάμεσα στους top business gurus από τους Thinkers 50, η Nilofer έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένη του Microsoft Summit, για να μοιραστεί με το κοινό καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των επιχειρήσεων. Σημαντική θα είναι και η συμβολή της McKinsey & Company για το πώς το digital transformation μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στις σημερινές επιχειρήσεις. Στις παράλληλες δράσεις του event το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει εμπειρίες όπως Internet of Things, Extended Reality, Productivity in Action, Antipiracy κ.ά., μέσω live demos.

microsoftsummit2

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ΣΕΠΕ, και ΣΕΒ και στηρίζουν ως χρυσός χορηγός η Logicom, ως μεγάλοι χορηγοί οι Atcom, Eurobank, Infoquest, Oktabit και Samsung, ως χορηγοί οι Accounting Solutions Network, interworks.cloud και Vedicor, και ως υποστηρικτής η LeasePlan.

Το μέλλον της τεχνολογίας μέχρι το 2030

Το 40-60% όλων των εργασιών θα εκτελούνται από μηχανές, το 75% του κόσμου θα είναι διασυνδεδεμένο, το 80% των δαπανών για την άμυνα θα επενδύεται πλέον στο data cloud…
Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα αλλάξει τα επόμενα 20 χρόνια περισσότερο απ’ ό,τι τα 300 προηγούμενα, καθώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το cloud computing και το internet of things, δημιουργούν νέα δεδομένα και προκλήσεις.

Η επέκταση της παγκόσμιας διασύνδεσης δεδομένων και πληροφοριών, που αναμένεται να ανέλθει στο 75% του κόσμου τα επόμενα 10 χρόνια, και οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτοκινούμενα οχήματα, θα αλλάξουν τον εργασιακό χάρτη και το 40-60% των εργασιών θα εκτελούνται από μηχανές. Σε αυτές περιλαμβάνονται όχι μόνο βασικές εργασίες, όπως καθαριότητας και εστίασης, αλλά και πιο σύνθετες, όπως οικονομικών υπηρεσιών.
Το real estate, οι φαρμακευτικές εταιρείες, η ενέργεια και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, είναι κάποιοι από τους κλάδους που θα επηρεαστούν σημαντικά. Ακόμα και οι αμυντικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα αλλάξουν μορφή, καθώς των 80% αυτών θα διοχετεύεται τα επόμενα 10 χρόνια στο data cloud και σε cyber θέματα.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε μέχρι το 2030, σύμφωνα με το μελλοντιστή και ανθρωπιστή συγγραφέα Gerd Leonhard, έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάποιες από τις σημαντικές αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε θα αφορούν στην ηθική και τις ανθρώπινες αξίες, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος, ο έλεγχος του διαδικτύου και η κυβερνοασφάλεια.

Ο Gerd Leonhard είναι ο βασικός ομιλητής του 6ου Σεμιναρίου Ηγεσίας από τη SARGIA Partners, με τίτλο «Εκθετική σκέψη και Ηγεσία στο μέλλον», που πραγματοποιείται στις 26 Απριλίου στην Αθήνα.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματεύεται έναν κόσμο ηγεσίας όπου τα περισσότερα παλαιά μοντέλα είναι παρωχημένα και παρουσιάζει αρχές διοίκησης από τον παράλληλο κόσμο της φαντασίας και της εφεύρεσης, που θα ωθήσει τους συμμετέχοντες να εκσυγχρονίσουν τη σκέψη τους σύμφωνα με την ψηφιακή εποχή. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών να εγκαταλείψουν τις γραμμικές προσεγγίσεις και νοοτροπίες σταδιακής προόδου και να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα προκειμένου να είναι σε θέση να οραματιστούν την εκθετική τους δυνατότητα ανάπτυξης.