Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ 6,7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2024, απαντάμε με ψήφο στην ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 





Συναδέλφισες, συνάδελφοι η απάντησή μας  στη διαπλοκή και τους "πρόθυμους", που την υπηρετούν, είναι η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ 6,7,8 και 9  Φεβρουαρίου 2024. Με ψήφο στην ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...

Συναδέλφισες και συνάδελφοι, οι ώρες είναι κρίσιμες. Διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία με διαλυμένους μισθούς, δουλειά με το μπλοκάκι, ωράριο λάστιχο, συντάξεις-υπόλοιπα από τη σφαγή του Κατρούγκαλου,  με τσακισμένα δικαιώματα και με την ακρίβεια να θερίζει.

 Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι μαζί με την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων διεκδικούμε αυτά που οι άλλοι, οι "πρόθυμοι",  παρέδωσαν στους εργοδότες. Απαιτούμε λοιπόν:

 Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι "πρόθυμοι" μόλις τώρα  τις θυμήθηκαν, την ώρα της κάλπης. Και τάζουν αυτά που σκόπιμα ΔΕΝ έκαναν τόσον καιρό. Χρόνια τώρα έκλειναν τα αυτιά τους σε όσα έχουμε προτείνει. Τα επαναλαμβάνουμε λοιπόν  και τώρα:

·       Αυξήσεις σε μισθούς και δώρα για όλους τους εργαζόμενους με ΣΣΕ στις εφημερίδες, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ , τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, το διαδίκτυο, τα γραφεία τύπου, το Δημόσιο και τους δημοτικούς σταθμούς.

·       Συντάξεις με πραγματικές αυξήσεις και δώρα από τον ΕΦΚΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, όπως λέει και η απόφαση του ΣτΕ (2287/15). Μας τα χρωστάνε...

·       Οι επαγγελματικές δαπάνες των συναδέλφων να εκπίπτουν από το εισόδημα και ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ο φόρος.

·       Προγράμματα για επιδότηση των ανέργων και συνθήκες αξιοπρέπειας για κάθε δημοσιογράφο.

·       Πλουραλισμό και αξιοπιστία στην ενημέρωση…  

Ψηφίζουμε,  λοιπόν, ΟΧΙ στη "Σύμπραξη",  τον απολογισμό της και τις προτάσεις που έχει καταθέσει, γιατί απλά έδωσε και θέλει  συνεχίσει να μείνουν  λάφυρα η ΕΣΗΕΑ και  ο ΕΔΟΕΑΠ στους εργοδότες.

Μόνο  αν αλλάξει η διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ για να υπάρξει ενημέρωση, θα αλλάξει η ζωή μας…

Ψηφίζουμε ΜΟΝΟ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ