Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Η …ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Να ανατραπεί τώρα το εφιαλτικό σκηνικό που στήνεται στον ΕΔΟΕΑΠ - Η κρισιμότητα αυτών των εκλογών...




του Κώστα Ντελέζου (Υποψήφιου για το Δ. Σ του ΕΔΟΕΑΠ)
 
Το «τσουνάμι» της οικονομικής ύφεσης που σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα, χτυπάει πλέον και την πόρτα του ΕΔΟΕΑΠ -με «Δούρειο Ιππο» την απερχόμενη διοίκηση- θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις επικουρικές συντάξεις, την περίθαλψη και τις παροχές.

Οι νέες απειλές για τα μέλη-μετόχους:
 
***Η σπουδή της απερχόμενης προέδρου, Ελένης Σπανοπούλου, για «οικειοθελή» αποστολή στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή -επιβλήθηκε στη χώρα μέσω του Μνημονίου- οδηγεί μαθηματικά στο «κούρεμα» και των δικών μας επικουρικών συντάξεων. Η αποστολή των στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ στο ΔΝΤ δεν ήταν επιβεβλημένη, καθώς το Ταμείο μας είναι ιδιωτικό, αυτοδιαχειριζόμενο και δεν επιβαρύνει το κράτος ούτε κατά ένα ευρώ! Ωστόσο, το "τσουβάλισμα" του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τα άλλα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία στην Αναλογιστική Αρχή, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τις περικοπές που ξεκινούν στην επικούρηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
 
 
*** Η εν κρυπτώ επεξεργασία από την απερχόμενη διοίκηση του ΤΥΠ, του νέου Κανονισμού Υγείας και παροχών (προς αναθεώρηση του σημερινού κανονισμού), οδηγεί σε έναν καινούργιο κύκλο περικοπών, πέραν αυτών που ήδη έχουν γίνει (σε περίθαλψη, συνταξιούχους, βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λ.π.) ερήμην των μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο νέος κανονισμός αν και ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα (Απρίλιο), δεν δόθηκε για δημόσια διαβούλευση στα μέλη-μετόχους, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια του ΤΥΠ, για να μην διαρρεύσει παραμονές των εκλογών. Αλλωστε, εάν περιελάμβανε πρόσθετες παροχές, είναι προφανές ότι η απερχόμενη διοίκηση για ευνοήτους λόγους, θα τον είχε ήδη διανείμει στους μετόχους!
 
*** Η μείωση του αγγελιοσήμου, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των διαφημιστικών δαπανών, αλλά και η «αδυναμία» της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να συγκροτήσει αξιόπιστο ελεγκτικό μηχανισμό για την εισροή χωρίς απώλειες του πόρου στο Ταμείο, μειώνουν δραματικά τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ. Παράλληλα, οι αθρόες προσλήψεις προσωπικού (οι εργαζόμενοι του ΕΔΟΕΑΠ έχουν ήδη φτάσει τους 160), οι σπατάλες για έργα βιτρίνας (1,45 εκατ. ευρώ για τον εξωραϊσμό δυο ορόφων του παλιού κτιρίου που παρέμενε εγκαταλελειμμένο και ανεκμετάλλευτο επί χρόνια), ο μη αποτελεσματικός έλεγχος των νοσοκομειακών και των λειτουργικών δαπανών, δημιουργούν πρόσθετα οικονομικά προβλήματα στην τρέχουσα διαχείριση του Ταμείου.
 
Ολα αυτά συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για την επόμενη μέρα στον ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος για να παραμείνει ΙΣΧΥΡΟΣ στα χέρια των σκληρά εργαζόμενων στο χώρο της Ενημέρωσης, χρειάζεται μια νέα διοίκηση που θα εργαστεί με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και αποκλειστικά και μόνον για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του Ταμείου και των μελών- μετόχων του, τους οποίους θα σέβεται και δεν θα αιφνιδιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου