Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Οι δημοσιογράφοι δεν απεργούν όταν ο λαός είναι στους δρόμους...

Οι παρακμή των ηγεσιών της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.


Του Κώστα ΝτελέζουΓια άλλη μια φορά σήμερα -πολλοστή την τελευταία τριετία- τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων, μέσω των πλειοψηφιών τους (Σόμπολος, Νταβανέλλος, Νταουντάκη, Κουμπιάς, Νικολόπουλος), αποφάσισαν για τα μέλη τους 24ωρη απεργία μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Φαίνεται, ότι τίποτα δεν διδάχθηκαν από τα δραματικά γεγονότα του περσινού Μαίου, με τους τρεις νεκρούς στο κέντρο της Αθήνας, που κατέδειξαν στην πράξη και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την λανθασμένη πρακτική εκείνων των συνδικαλιστικών κύκλων του δημοσιογραφικού κλάδου, που επιμένουν να προκηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ταυτόχρονα με τους άλλους εργαζόμενους... Συντασσόμενοι, δήθεν -με τον τρόπο αυτό- αλληλέγγυοι με την εργατική τάξη.

Το σημερινό νέο κρούσμα με νεαρό διαδηλωτή που νοσηλεύεται σε σοβαρή-κωματώδη  κατάσταση στην εντατική, έπειτα από δραματικά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, εκθέτει ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά τα απερχόμενα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, τα οποία καταδίκασαν ξανά τον κόσμο στο σκοτάδι.
Για όσους θυμούνται και πέρυσι το Μάϊο, εάν δεν υπήρχαν εκείνες οι δραματικές εξελίξεις στη MARFIN, που έκαναν το γύρο του κόσμου και που... εισέβαλαν και στην Ελλάδα μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και των διεθνών τηλεοπτικών καναλιών (!), την πανεργατική απεργία και τα θλιβερά επακόλουθα δεν θα τα έβλεπε κανείς πέραν του «ιστορικού κέντρου» της Αθήνας και όσων κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής συμμετείχαν σ΄ αυτήν!

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ εξακολουθούν να τηρούν την ίδια τακτική: Ούτε ένα δελτίο ειδήσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, τη μέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ούτε μια εφημερίδα στα περίπτερα την επομένη της πανεργατικής-πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας! Οι Ελληνες θα παραμείνουν και πάλι αποκλεισμένοι από ειδήσεις, όμηροι μιας ιδιότυπης συσκότισης η οποία στερεί το αγαθό της ενημέρωσης από έναν ολόκληρο λαό και που στην πράξη «εξυπηρετεί» μόνο την εκάστοτε εξουσία.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο «σιωπητήριο» που επιβάλλεται δήθεν ως έμπρακτη αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό -μέρος του οποίου είναι και οι δημοσιογράφοι- το οποίο όμως, ουσιαστικά στρέφεται εναντίον των δικαιωμάτων του. Γιατί την ώρα που ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, είναι τουλάχιστον ηθικά απαράδεκτο να «πνίγεται» η φωνή του από τους δημοσιογράφους. Η έλλειψη
ενημέρωσης είναι «έλλειψη οξυγόνου», για τους «πολιορκημένους» Ελληνες και το μόνο αποτέλεσμα που παράγει είναι να ευτελίζεται και να περιθωριοποιείται ο ρόλος των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου