Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

"ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ" ο ΕΔΟΕΑΠ για να κλείσει η 4η αξιολόγηση...!

 

 

  Οι μάσκες των κυβερνητικών συνδικαλιστών-σωτήρων του ΕΔΟΕΑΠ, για το μέλλον του Ταμείου των δημοσιογράφων έπεσαν μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον πολύπαθο Οργανισμό...!

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του "ψηφοδελτίου των 10+1 του Πετρόπουλου", αφού πρώτα έβαλαν συνειδητά πλάτη για την υπαγωγή και των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ στις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου (ΕΤΕΑΕΠ), τώρα προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από το ανοσιούργημα της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μήπως και διασωθούν στις εκλογές που γίνονται στις 13, 14 και 15 Ιουνίου στον Οργανισμό.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού ψηφοδελτίου εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, να γίνει «Ιφιγένεια» ο ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να κλείσει η 4η αξιολόγηση των δανειστών...! 

Ακολουθώντας τη γενικότερη κυβερνητική γραμμή που λέει ότι "ακόμα κι αν κοπούν οι συντάξεις, μην ανησυχείτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις επαναφέρει", αναφερόμενος στην επαχθέστατη ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ που ψηφίζεται την Πέμπτη, είπε πως «αυτή η ρύθμιση θα αλλάξει όταν η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να την αλλάξει»...!

Ολόκληρο το ρεπορτάζ από τη Βουλή... 

 Καπάκος: Να συμφωνήσετε όλοι ότι η ρύθμιση θα αλλάξει

 ...όταν η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να την αλλάξει...!

«Κοινός στόχος όλων των Ενώσεων Συντακτών και των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι η διάσωση, η στήριξη και η διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ», είπε ο γγ της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Καπάκος κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης στις τέσσερις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
«Με την ψήφιση του νόμου για τον ΕΔΟΕΑΠ, τον Δεκέμβριο, που είναι προϊόν ευρείας διακομματικής συμφωνίας, έγινε ένα αποφασιστικό βήμα παρά τις επιφυλάξεις και διαφωνίες που εκφράστηκαν για ορισμένες ρυθμίσεις τους. Έπειτα από αξίωση της τρόικας, όμως, και με πρόσχημα μια λανθασμένη γνωμοδότηση της Eurostat, για την οποία κινούμαστε για να αλλάξει, αφού ο Οργανισμός δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το Δημόσιο, μπαίνει ένα επιπλέον εμπόδιο. Η τρόικα επέβαλε τη χορήγηση του 2% επί του τζίρου αποκλειστικά για τον τομέα της υγείας. Είναι απορίας άξιο πώς τίθεται αυτή η αξίωση, ενώ δεν αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα για τον Οργανισμό», είπε ο κ. Καπάκος και τόνισε ότι μετά από αυτά βγαίνει το συμπέρασμα πως η στόχευση δεν μπορεί να είναι άλλη από την απαξίωση του ΕΔΟΕΑΠ, σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνάει. «Δεν συμφωνούμε με αυτή τη ρύθμιση. Αν πρέπει όμως να γίνει αποδεκτή για λόγους υπέρτερου συμφέροντος της χώρας, όπως είναι το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, τότε θα πρέπει να συμφωνήσετε όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι αυτή η ρύθμιση θα αλλάξει όταν η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να την αλλάξει» σημείωσε ο γγ της ΕΣΗΕΑ και πρόσθεσε πως είναι θετικό ότι δεν μειώνονται περαιτέρω οι παρεχόμενες συντάξεις, ενώ η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου ξεκινά από την 1η Ιουλίου του 2018 και μετά.

Όσον αφορά τις πραγματικές προβλέψεις την νέας ρύθμισης, διαβάστε εδώ: https://paratiritis-peiraia.blogspot.com/2018/06/blog-post_10.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου