Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Να μην παραδοθεί και η Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ) σε κυβέρνηση και τρόϊκα.

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για τις εκλογές της ΠΟΕΣΥ 17-18 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ…


Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ψηφίζουμε για την εκλογή αντιπροσώπων στο 7ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. .
Την ίδια στιγμή, η επίθεση κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας στα δικαιώματα και τα Ταμεία μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Επιδιώκουν ως το τέλος αυτής της χρονιάς να μας μας φέρουν όλους "προ τετελεσμένων".
Κάποιοι στην κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, σε ανοιχτή γραμμή με τους "δικούς" τους στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και άλλες Ενώσεις, δουλεύουν ερήμην του κλάδου, με στόχο:
1. Tο πετσόκομμα του Αγγελιοσήμου, μέσω του διαχωρισμού του σε "καλό" (ανταποδοτικό) και "κακό" (μη ανταποδοτικό). Κι αυτό, όταν ήδη ο πόρος των Ταμείων μας έχει συρρικνωθεί, με την ανεργία, τις μειώσεις των μισθών, τα φέσια διαφημιστικών εταιρειών, τα χρέη μιντιαρχών και το ληστρικό “κούρεμα” του 2012 λόγω του PSI.
2. Το ξαναμοίρασμά του, από τα ψίχουλα που θα περισσέψουν, στους εναπομείναντες εξαθλιωμένους δικαιούχους των ΜΜΕ, απλήρωτους και συνταξιούχους.
3. Τα λεφτά από τα ρέστα του Αγγελιοσήμου να τα παίρνει ο προϋπολογισμός και να τα στέλνει στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ, όπου θέλουν να μας τσουβαλιάσουν όλους.
4. Την περικοπή ακόμα και του ελάχιστου ποσοστού Αγγελιοσήμου που καταλήγει στους λογαριασμούς Αλληλοβοήθειας των Ενώσεών μας, βάζοντας χέρι ακόμη και στα βοηθήματα αλληλεγγύης. Αλλωστε, αργά ή γρήγορα θα βάζουν λουκέτο στα Ταμεία και την ΕΣΗΕΑ, αφού παραδίδουν τα ρέστα από τα αποθεματικά μαζί με τα κλειδιά.
5. Την καθιέρωση δουλειάς φασόν στα μέτρα των εργοδοτών για τους συναδέλφους στο διαδίκτυο. Τους αφήνουν με το μπλοκάκι στη μοίρα τους και στα δόντια της διαπλοκής. Ταυτόχρονα, κάποιοι θέλουν να κάνουν θεσμό τα "βάουτσερ" και με άλλοθι τους ανέργους, επιδιώκουν να συνεχίζεται η φάμπρικα με τα ΚΕΚ και τους μεσάζοντες.

Την ίδια στιγμή, στο μέτωπο της ΕΡΤ, ο 15μηνος ηρωικός αγώνας εκατοντάδων συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ΕΡΤ3, το ERTOPEN και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οι ωμοί εκβιασμοί της κυβέρνησης για συνθηκολόγηση άνευ όρων και αποδοχή του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, έχουν κι έναν άλλο στόχο: Να αλλάξει άρδην το τοπίο και στα ιδιωτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, με τη γενίκευση των ανεξέλεγκτων μορφών απασχόλησης, της υποαμειβόμενης και συχνά απλήρωτης εργασίας και του ωραρίου ..."από την Ανατολή ως τη Δύση του ηλίου".

Συνάδελφοι,
στην τριετία που πέρασε και κυρίως όταν άνοιξε το μεγάλο μέτωπο της ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, σε αντίθεση με υπάκουες πλειοψηφίες σε διοικήσεις Ενώσεων, αντιστάθηκε σθεναρά στα σχέδια του Μαξίμου για οριστική ταφόπλακα στην ΕΡΤ και την απόλυση των συναδέλφων με συνοπτικές διαδικασίες (δήθεν στο πλαίσιο μνημονιακής δέσμευσης για απολύσεις στο Δημόσιο!) Για το στραπατσάρισμα αυτό της κυβερνητικής εικόνας, κάποιοι από τα υπόγεια του Μαξίμου επιχειρούν τώρα να πάρουν ρεβάνς: Ουσιαστικά, επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο και της Ομοσπονδίας από τις δυνάμεις του "μνημονίου", που κατεβαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο (τυχαίο;) στις εκλογές.
Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτοί που δεν τόλμησαν να καταγγείλουν ευθέως την πρωτοφανή φίμωση από το κυβερνητικό έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ, ακόμα και της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, εμφανίζονται "ενωμένοι" να ζητούν την ψήφο σου για να αλλάξουν την ΠΟΕΣΥ!

Συνάδελφοι,
στο δρόμο για τις κάλπες, για την εκλογή εκπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ, σε όποια παράταξη και αν ανήκε κανείς μέχρι τώρα, δεν δικαιολογείται πλέον να πει ότι δεν γνώριζε.
Σε αυτές τις εκλογές του κλάδου για την ΠΟΕΣΥ, κρίνονται:
- Η ίδια η υπόσταση του κλάδου, εάν θα μπορέσει να διατηρήσει την αυτονομία και την αυτοτέλεια στη θεσμική εκπροσώπησή του.
- Εάν θα μπορέσει να αντισταθεί σθεναρά στα σχέδια που εκπονούνται για το Αγγελιόσημο και τα Ταμεία.
- Εάν θα μπορέσει να συσπειρώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται όχι μόνο την επιβίωσή του και το μέλλον του, αλλά και τη δημοκρατική ενημέρωση των πολιτών.

Στο δρόμο για τις κάλπες, ΠΡΟΣΟΧΗ να μην σας κλέψουν κάποιοι την ψήφο... Να μην παραδώσουμε και την ΠΟΕΣΥ στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και την τρόικα.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Το ψηφοδέλτιο της ΚΕΔ:

ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΡΤΕΛΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΣΣΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (ΑΡΗΣ)
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΒΡΑΔΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΔΑΒΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΔΙΑΝΑ ΑΝΝΑ
ΔΟΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΚΑΓΙΑΛΕΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΚΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ ΟΛΓΑ
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΚΟΚΚΟΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΜΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΝΤΟΚΟΛΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΟΧΛΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΛΕΜΟΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ)
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΛΟΥΜΠΡΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
ΜΗΧΙΩΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ)
ΜΠΕΤΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ)
ΝΤΕΛΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΩΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΤΙΝΑ)
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΙΤΣΙΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΠΑΓΑΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΙΑ)
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΒΑΣΩ
ΧΗΤΑΣ ΦΩΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου