Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Ο «μπερές» στην Ενημέρωση, τελευταία υπηρεσία στον Κεδίκογλου...

Καταγγελία-βόμβα της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων για τη στάση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, σε σχέση με την επιβολή νέου μισθολογίου στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Τρίμης και Κεδίκογλου συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε χαλκεία. Έχουν κοινό στόχο να περάσει η ΚΥΑ της σφαγής για τους δημοσιογράφους στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Ενημέρωσης δημοτικά ΜΜΕ), γεγονός που καταργεί τις ΣΣΕ και προκαλεί «ντόμινο» και για τους εργαζόμενους στις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα ιδιωτικά κανάλια.

Πράξη πρώτη

Με 16 σελίδες μαγειρεμένα πρακτικά, στο δρόμο που χάραξε το “βίντεο Mall”, το γραφείο Κεδίκογλου έστειλε στο γνωστό και ως πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, την συμφωνία που έκαναν για να περάσει η ΚΥΑ.

Το μυστικό είναι ότι με τον τρόπο αυτό και με ένα πλαστό πρακτικό, φτιάχνουν κλίμα εκφοβισμού και για άλλα μέλη του ΔΣ , ώστε να βρουν και συνένοχους στο έγκλημα.

Τα πρακτικά που ...φιλοτέχνησε ο ΓΓ Επικοινωνίας -γνωστός και για το λογοκριτικό του ταπεραμέντο στην υπόθεση του ΑΠΕ- κουκουλώνουν επίτηδες τις διαφωνίες και τις καταγγελίες όσων διαφώνησαν, ώστε να ανεβεί πανηγυρικά το νέο έργο Κεδίκογλου «Τύφλα να ‘χει ο Μόσιαλος» που ανοίγει την αυλαία σε:

*Κατάργηση ΣΣΕ

*Μειώσεις μισθών 10-41%,

*Σφαγή σε κυριακάτικα, υπερωρίες

*Ωράριο λάστιχο και πάντως εργασία πάνω από 8 ώρες την ημέρα.

*Επιδόματα ψίχουλα


Πράξη δεύτερη

Σήμερα, με μια πρωτοφανή προβοκάτσια του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, προσπάθησαν κάποιοι να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για την ΚΥΑ της υποταγής στα δημόσια ΜΜΕ, παραπληροφορώντας επίτηδες τους συναδέλφους και στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης απέφυγε να συγκαλέσει το ΔΣ της Ενωσης για την προκήρυξη στάσης εργασίας στην ΕΡΤ, όπως ζήτησαν με ψήφισμα τους οι συνάδελφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επειδή δεν την ήθελε ο ίδιος. Ωστόσο, προσπάθησε με ασύστολα ψεύδη να φτιάξει αρνητικό κλίμα και να οδηγήσει σε διάσπαση τον κόσμο στην ΕΡΤ.

Χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ, λοιπόν, είχε συγκεντρώσει δια περιφοράς 6 υπογραφές για την προκήρυξη στάσης εργασίας και με αυτήν την «μαγιά» ζήτησε τηλεφωνικά και από άλλα μέλη του ΔΣ να συναινέσουν, λέγοντάς τους προκλητικά ότι έχει ήδη 6 ψήφους.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ, Μαρία Γκίκα και Δ.Τσαλαπάτης, συμφώνησαν να κηρυχθεί στάση εργασίας, είπαν όμως στον Δ. Τρίμη να συνεδριάσει αμέσως το ΔΣ για να ληφθούν συνολικές αποφάσεις.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ένας από τους 6 φαίνεται ότι πήρε πίσω την υπογραφή του και ο Τρίμης για να κουκουλώσει την υπόθεση, έστησε ένα ακόμη χαλκείο. Άφησε να διαρρεύσει ότι δήθεν κατά της στάσης ψήφισαν η Μ. Γκίκα και ο Δ. Τσαλαπάτης, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία αντίρρηση για τη στάση εργασίας!

Κρύβει όμως την αλήθεια για την ΚΥΑ της σφαγής που συμφώνησε με τον Κεδίκογλου.

Είναι η τελευταία υπηρεσία στο Σίμο του, λίγο πριν μας αφήσει…


***Απολύσεις στου Μπόμπολα

Σε σημερινή επιστολή της ΚΕΔ προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνεται:

«Υπόψη κ. Δ. Τρίμη

ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Άρχισε από σήμερα ο τρίτος κύκλος της μεγάλης σφαγής στον όμιλο Μπόμπολα.

Ήδη, με ανακοίνωσή μας έχουμε επισημάνει το γεγονός, καθώς και τις ευθύνες όσων αρνούνται να ενημερώσουν την ΕΣΗΕΑ, με υποδείξεις προφανώς από την πλειοψηφία του Προεδρείου.

Επειδή το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη θεωρούμε απαραίτητο να κληθούν στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι από τον ΠΗΓΑΣΟ , χωρίς άλλη συζήτηση.

Φτάνουν τα ψού-ψού με τον κυρ Φώτη στα σκαλιά…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου