Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

«Μια ασπιρίνη και πολύ σας είναι…»

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ...ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ)

Η υπαγωγή του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ, καθώς και όλων των ασφαλισμένων από τα δημοσιογραφικά ταμεία, αποτελεί δυστυχώς το δεύτερο κύκλο στο έγκλημα της δημιουργίας (το 2005) του ενιαίου ταμείου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, το οποίο είχαν στηρίξει εκείνη την περίοδο, λίγο πολύ, όλα τα κόμματα με τις παρατάξεις τους στην ΕΣΗΕΑ.
Μόνο η ΚΕΔ ήταν, από την πρώτη στιγμή, αντίθετη καταγγέλλοντας το παρασκήνιο και την τερατογένεση. Και δυστυχώς οι καταγγελίες μας επαληθεύονται και πάλι όπως και ό άθλιος ρόλος συγκεκριμένων προσώπων και πολιτικών.

Ειδικά όμως η είδηση για υπόγειες συνεννοήσεις των διοικήσεων των ταμείων, με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ και οι προχωρημένες συζητήσεις τους με την κυβέρνηση και την τρόικα μετά τις καταγγελίες μας για τα αποθεματικά, παρουσιάζουν πλέον γυμνή την αλήθεια.
Τώρα φαίνεται καθαρά ποιοι, πως και γιατί πούλησαν τον κλάδο και την ζωή μας.

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη την Κυριακή, από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για μυστική συνάντηση Σπανοπούλου -Τσουπαρόπουλου, την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, που η έγκαιρη καταγγελία μας την ανέτρεψε, βέβαια δεν ΦΤΑΝΕΙ.

Επιτέλους οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΏΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΊΟΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.

Μετά το άγριο πετσόκομμα σε μισθούς συντάξεις και δικαιώματα, στα οποία έβαλαν πλάτη (με την αδιαφορία τους, τα λουκέτα σε εφημερίδες και κανάλια με τις «τυφλές απεργίες») οι λακέδες της εργοδοσίας στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, εκτελούν τα συμβόλαια που έχουν αναλάβει.
Τώρα φαίνεται καθαρά γιατί το σύστημα της εργοδοσίας και της πολιτικής διαπλοκής που συνδέεται μαζί της, έβαλε κουκούλα στην υπόθεση με τα ομόλογα στον ΕΔΟΕΑΠ, της ΕΣΗΕΑ όσα συμβαίνουν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και γιατί ο υπάλληλος των βαρόνων στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, αρνείται συστηματικά να βάλει για συζήτηση τις επιστολές που έχουμε καταθέσει με όλα τα ντοκουμέντα. Είναι ο φόβος μην τύχει και βγουν στη φόρα οι δικοί του και τα γραμμάτια που ξεπληρώνει.
Έτσι εξηγούνται και οι απανωτές συνεντεύξεις γνωστής κυρίας που πρότεινε πρώτη τον τεμαχισμό του Ταμείου μας και όσα είπε φιλοξενήθηκαν πρόθυμα, στις εκδόσεις εφοπλιστών και εργολάβων.
Το χαλί είχαν στρώσει -δυστυχώς- από το 2005 σχεδόν όλα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση με το νόμο Πετραλιά.
Με τις κινητοποιήσεις μας τότε κάτι σώσαμε.

Τώρα όμως η συγκυβέρνηση τα σκουπίζει όλα, με τον Στουρνάρα να κάνει την δουλειά (στα μέτρα του ΣΕΒ, και του εκδοτικού κατεστημένου).

Έτσι οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί:

* Tο αγγελιόσημο περνάει στον προϋπολογισμό, όπως ακριβώς έχει προτείνει ο ΣΕΒ με αποτέλεσμα να στραγγαλίζονται οικονομικά ταμεία του Τύπου (13 δικαιούχοι).

* Oι εργοδότες δεν θα έχουν πλέον, καμία υποχρέωση για εργοδοτική εισφορά για όλους όσους απασχολούν, αφού αυτό εντάσσεται στις απαλλαγές τους από υποχρεώσεις μη μισθολογικού κόστους.

Με την υπαγωγή ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ, μας αρπάζουν εν ψυχρώ και όσα λεφτά έχουν απομείνει στα δημοσιογραφικά ταμεία, (πχ. τα λεφτά που πληρώνουμε χρόνια τώρα με τις κρατήσεις στους μισθούς μας κάθε μήνα) μετά τις…. «επενδύσεις» των διοικήσεων, το πάρτι με μετοχές και αμοιβαία και το PSI Μόνο που είναι κλάδος υγείας.

Και έτσι πάει περίπατο η επικούρηση και,αφού μας παίρνει και αυτά τα αποθεματικά και με τον τρόπο αυτό :

* Κουκουλώνονται οι ευθύνες για την τελευταία ληστεία με τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

* Μένουμε με σκέτη ασπιρίνη.

* Κόβονται κι άλλο οι συντάξεις.

* Πάμε πίσω στο ράντζο.

* Τρώει την χοντρή σφαλιάρα η ενημέρωση. με την χειραγώγηση που στήνεται μέσω ΕΟΠΠΥ.

Υπάρχει βέβαια κι η εκδοχή να χρεοκοπήσουν πρώτα τον ΕΔΟΕΑΠ και μετά να γίνει η συγχώνευση. Είναι ένα ακόμη σχέδιο που παίζει.

Η μόνη λύση είναι να τους τα κλείσουμε όλα, με κινητοποιήσεις διαρκείας με αφετηρία από τα κυριακάτικα, με μαύρο στις οθόνες της τηλεόρασης και χωρίς ήχο στα ραδιόφωνα. Τώρα όμως. Όλοι μαζί εμείς, εργαζόμενοι συνταξιούχοι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Όχι με τους επίορκους στις ΔΙΟΙΚΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


Ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος, αμέσως μετά την αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΚΕΔ που φέρνει στο φως τα άθλια σχέδια για τα ταμεία των δημοσιογράφων, τα οποία προωθούνται εν κρυπτώ και ερήμην τους, έσπευσε με κατεπείγουσα επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ να ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για συζήτηση του Ασφαλιστικού των Δημοσιογράφων κ.λ.π. Ωστόσο, ο ίδιος στην επιστολή του αυτή αποφεύγει να πει ποιό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Σαλμά, που επεδίωξαν μαζί με την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ να έχουν.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος, λέει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου