Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το σχέδιο άλωσης του ΕΔΟΕΑΠ από κυβέρνηση - εργοδότες



 Η ξαφνική στάση πληρωμών στον ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”.  
Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων κινήσεων κυβέρνησης και εργοδοτών, που σε αγαστή συνεργασία με τους “δικούς” τους από το χώρο των εργαζομένων, έχουν πλέον στερήσει από τον ΕΔΟΕΑΠ ακόμα και το βασικό του πόρο, το Αγγελιόσημο, οδηγώντας τους περίπου 18.500 ασφαλισμένους του σε «κοινωνική ευθανασία».
Ήδη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Αγγελιόσημο καταργήθηκε χωρίς μέχρι σήμερα -εννέα μήνες μετά- να έχει αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό πόρο. Έτσι, ο ΕΔΟΕΑΠ  πορεύεται  τρώγοντας τις σάρκες του, καθώς τα περίπου 7,6 εκ. ευρώ, που μεταφέρθηκαν στα ταμεία του από το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, το περασμένο φθινόπωρο, έναντι βεβαιωμένων παλαιών οφειλών από το Αγγελιόσημο, έχουν πλέον εξαντληθεί, ενώ και οι εισφορές των εργαζομένων δεν επαρκούν για την απρόσκοπτη λειτουργία του !
Σήμερα, χωρίς την εισροή ουσιαστικών εσόδων, η ταμειακή ρευστότητα Ταμείου βρίσκεται στο ναδίρ και η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει πλέον μόνον δύο επιλογές:
* Είτε να παραδώσει τα κλειδιά του Ταμείου σε κυβέρνηση και εργοδότες, εφόσον δεν εξευρεθεί άμεσα ισχυρός πόρος για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
* Είτε να κινητοποιήσει όλες τις Ενώσεις του κλάδου και να αγωνιστεί μαζί με όλους τους ασφαλισμένους του, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στην περίθαλψη, την επικούρηση και την πρόνοια, όπως και τη διαφύλαξη του αυτοδιοίκητου του ΕΔΟΕΑΠ.

Το σχέδιο απαλλοτρίωσης του ΕΔΟΕΑΠ

Η πρόσφατη τροπολογία του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου, με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά (!) να δανείσει τον ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΦΚΑ με 10 εκ. ευρώ, σε τέσσερις δόσεις, δεν ήταν “ξαφνική” για όλους.
Κάποιοι από την συνδικαλιστική “Φιλική Εταιρεία”, γνωστοί από τα πάρε δώσε με την κυβέρνηση και τους εργοδότες,  εδώ και πάνω από ένα χρόνο, γνώριζαν.
Γνώριζαν το νέο «έγκλημα» που ετοιμάζεται και περίμεναν το πότε η κυβέρνηση και οι καναλάρχες θα έχουν... χρόνο να το δρομολογήσουν. Έτσι κι αλλιώς, οι κυβέρνηση και εργοδότες έχουν εγκαταστήσει πλέον τους δικούς τους ανθρώπους στα κρίσιμα πόστα του ΕΔΟΕΑΠ και αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το σχέδιο που ετοίμαζαν εδώ και καιρό.
Όμως, επειδή το συγκεκριμένο δάνειο από τον ΕΦΚΑ αργεί, οι “Φιλικοί” του ΕΔΟΕΑΠ  ζήτησαν δάνειο-γέφυρα ύψους 5 εκατ. ευρώ από τις 4 Ενώσεις που δημιούργησαν τον Οργανισμό. Μάλιστα, προκειμένου να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους, για το ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν κατέβαλε για πρώτη φορά στην ιστορία του τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων και τη μισθοδοσία των εργαζομένων του, επιτίθενται με σφοδρότητα στις Ενώσεις και κυρίως στην ΕΣΗΕΑ που οδεύει προς εκλογές.
Ωστόσο, τις προηγούμενες μέρες που αποφάσιζαν να πάρουν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ, έγραφαν στα παλιά τους παπούτσια τις προτροπές της ΕΣΗΕΑ για χειρισμό της υπόθεσης του δανείου από τον ΕΦΚΑ με “μεγάλη προσοχή¨.
Όμως, τι σημαίνει το περιβόητο δάνειο Πετρόπουλου; Κατ' αρχήν τα 10 εκατ. ευρώ, όχι τυχαία, είναι σχεδόν ακριβώς το ποσό που “έλειπε” από αυτά, που έλεγαν πριν από ένα χρόνο ότι θα δώσουν από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ.
Αλλά, τελικά, τότε έδωσαν κάτι λιγότερο και από τα μισά (μόλις 7,6 εκατ. ευρώ). Αυτά ήταν τα χρήματα που αναλογούσαν στο Ταμείο μας από τις οφειλές Αγγελιοσήμου, τις οποίες δεν εισέπραξε από την στιγμή της ενοποίησης των Ταμείων στο Υπέρ Ταμείο του ΕΦΚΑ.
Τώρα, ο κ. Πετρόπουλος αποφασίζει “ξαφνικά” και ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ είναι με το μαχαίρι στο λαιμό, καθώς έχουν εξαντληθεί πλέον οι διαθέσιμοι πόροι του για να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες πληρωμές (συντάξεις – υπαλλήλους – φάρμακα – νοσοκομεία), να δώσει αυτά που είχε παρακρατήσει το περασμένο φθινόπωρο!
Μόνο που τώρα,  τα δίνει – ποιος τα ζήτησε άραγε και με τί αντάλλαγμα - όχι ως οφειλή του ΕΦΚΑ, αλλά ως “δάνειο” από τον ΕΦΚΑ.
Ένα δάνειο που πρέπει να αποπληρωθεί μέχρι τέλος του έτους ! Με τί έσοδα θα αποπληρωθεί; Κανείς δεν ξέρει, ή μάλλον αυτοί που ξέρουν δεν λένε.
Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι η εγγύηση για το τόσο βραχυπρόθεσμο δάνειο (προφανώς για να μην αφήσει “ίχνη” στον Ισολογισμό του ΕΦΚΑ), είναι η ίδια η περιουσία του ΕΔΟΕΑΠ, οι υποδομές του και τα υπόλοιπα των αποθεματικών του στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κάπως έτσι, προσπαθούν να μας δέσουν χειροπόδαρα: Δηλαδή, μας δίνουν δάνεια από τα λεφτά που μας χρωστάνε, θέτοντας ως όρο το ξεπούλημά μας!
Ποιος είναι ο σκοπός τους; Αυτός που ήταν εξ αρχής: Ο εκβιασμός να φέρουν τον κλάδο σε αδιέξοδο, το Ταμείο να μην έχει να πληρώσει για να λειτουργήσει και τους “πρόθυμους” να φωνάζουν “δεν έχουμε άλλη λύση”...
Η αλήθεια είναι ότι ο εκβιασμός οδηγεί σε ένα και μόνο σκοπό, την απαλλοτρίωση του ΕΔΟΕΑΠ για λογαριασμό των καναλαρχών και των ασφαλιστικών εταιρειών, με τον εξοστρακισμό των ανέργων και των συνταξιούχων από το περιβόητο επαγγελματικό ταμείο των ολίγων με τις ψηλές εισφορές.
Τα 10 εκατ. ευρώ πρέπει άμεσα να μπουν στο Ταμείο, αλλά, όχι ως δάνειο. Αυτά είναι χρήματα που μας οφείλουν. Όπως οφείλουν και τα λεφτά του PSI και τα “χαμένα” στις μη πληρωμένες εισφορές και το αγγελιόσημο από εκδότες και καναλάρχες.

Πώς φτάσαμε ως εδώ

Μετά και το διαγωνισμό παρωδία του Παππά για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών, που κρίθηκε αντισυνταγματικός, άρχισαν να συμπληρώνονται και τα τελευταία κομμάτια του παζλ της δίχρονης κυβερνητικής -εργοδοτικής παρέμβασης στο χώρο της Ενημέρωσης και των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου των ΜΜΕ, ο οποίος μετρά ήδη πολύ «αίμα» και τις μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με κάθε άλλο εργασιακό χώρο.
Με τα προβλήματα στο χώρο των ΜΜΕ να διογκώνονται, η περαιτέρω αύξηση της μεγάλης ανεργίας και η πλήρης εξαθλίωση και επιστροφή του κλάδου στον εργασιακό μεσαίωνα, ευνοούν ΜΟΝΟ τους εργοδότες και τον πλήρη έλεγχο της Ενημέρωσης από τους ΟΛΙΓΟΥΣ. Άλλωστε, αυτό ήταν εξαρχής το πραγματικό σημείο σύγκλισης κυβερνώντων και εργοδοτών, αλλά και το μοναδικό σχέδιο που οι δύο πλευρές φαίνεται να υπηρετούν πιστά όλους τους τελευταίους 22 μήνες.
Δυστυχώς, στο σχέδιο αυτό έβαλαν …πλάτη συνειδητά -για πολλούς και διαφόρους λόγους- και εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΠΗΕΑ, οι οποίοι ενώ ως την Άνοιξη του 2016 παρέμεναν σιωπηλοί στο παρασκήνιο, μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού, άρχισαν να βγαίνουν στο προσκήνιο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι «τα κάστρα πέφτουν από μέσα».
Χωρίς να χάσουν χρόνο, συντάχθηκαν ανοιχτά με τις κυβερνητικές επιλογές και τους εκπροσώπους της τηλεοπτικής εργοδοσίας, που μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ ανέλαβαν εν λευκώ -για λογαριασμό όλων των αφεντικών- να κάνουν πράξη το σχέδιο που είχαν ξεδιπλώσει μέσω non paper από το καλοκαίρι του 2015.
Το σχέδιο εκείνο προέβλεπε την εν ψυχρώ …εκτέλεση του Αγγελιοσήμου, τη θεσμοθέτηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε όλο το φάσμα της Ενημέρωσης και την ασφάλιση στα δημοσιογραφικά Ταμεία όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων, ώστε να απαλλαγούν οι εργοδότες από τις πάσης φύσεως ασφαλιστικές εισφορές στα άλλα Ταμεία.
Τα δύο πρώτα, δηλαδή, την κατάργηση Αγγελιοσήμου και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τα «διασφάλισαν» Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος μέσω του Ασφαλιστικού τους εκτρώματος, ενώ το τρίτο ανέλαβαν να ολοκληρώσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι ίδιοι οι εργοδότες, μέσω της τριμερούς εργοδοτών, εργαζομένων και υπουργείου Εργασίας.
Έτσι, το Αγγελιόσημο, καταργήθηκε με “μανία” παρότι έχει κριθεί σε ανώτατο δικαστικό βαθμό (Άρειος Πάγος) ως οιονεί εργοδοτική εισφορά, ενώ και από τα ευρωπαϊκά όργανα έχει αναγνωριστεί ως ειδικός κοινωνικός πόρος.
Πέραν των εργοδοτών, των διαφημιστών και της κυβέρνησης, τον οριστικό «θάνατο του Αγγελιοσήμου» υπό το πρόσχημα των πιέσεων της τρόικας, αβαντάριζαν στο παρασκήνιο και οι “συνεργαζόμενοι” συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι  των ΠΟΕΣΥ, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΠΗΕΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι συνδικαλιστές του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ, πριν ακριβώς από έναν χρόνο (Ιούνιος 2016) είχαν ταχθεί επίσημα υπέρ της περικοπής του Αγγελιοσήμου, ...για να μπούμε γρήγορα στη «νέα εποχή» του «νέου ΕΔΟΕΑΠ»...!
Οι συγκεκριμένοι βάσει του σχεδίου στο οποίο είχαν μυηθεί, θεωρούσαν πως η καθιέρωση ενός νέου πόρου, θα νομιμοποιήσει επικοινωνιακά τη διεκδίκησή του από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ανοίγοντας έτσι “αυτοδικαίως” το δρόμο για την είσοδό τους και στον ΕΔΟΕΑΠ!
Έτσι, αναζητώντας τον «νέο πόρο του νέου ΕΔΟΕΑΠ», φτάσαμε στην αρχική μελέτη-μπλάστρι της δήθεν αποτύπωσης των οικονομικών του Ταμείου μας, η οποία συντάχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στον Αύγουστο του 2016, καθ΄ υπόδειξη της ΕΙΤΗΣΕΕ και των «αφανών συνεργατών» της από το εσωτερικό του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΠΗΕΑ. Κυβέρνηση και εργοδοσία μέσω της μελέτης αυτής «φωτογράφιζαν» τη δημιουργία ενός επαγγελματικού ταμείου, όπου οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεν θα έχουν καμία θέση, ενώ στο παιχνίδι θα έμπαιναν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Ουσιαστικά, επρόκειτο για μια «μελέτη χρεοκοπίας του ΕΔΟΕΑΠ», καθώς σε αυτήν δεν περιλαμβάνονταν σημαντικές παράμετροι και οικονομικά στοιχεία για τον σταδιακό στραγγαλισμό του Ταμείου, αλλά μόνον η ζημιά του PSI. Για παράδειγμα, από τη μελέτη απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στον πόρο του Αγγελιοσήμου, περίπου 6-8 εκατ. ευρώ το χρόνο, που χάθηκαν μετά την απόφαση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, να σταματήσει η δημοσίευση των ισολογισμών στις οικονομικές εφημερίδες και να πάνε «πεσκέσι» στο ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ.
Επίσης, δεν περιλαμβάνονταν κρίσιμα μεγέθη των απαιτήσεων του ΕΔΟΕΑΠ που ξεπερνούν τα 55 εκατ. ευρώ (οφειλές ιδιοκτητών εφημερίδων, περιοδικών, καναλιών, διαφημιστικών εταιρειών, γραφείων ισολογισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π) και τα οποία το προηγούμενο προεδρείο του Οργανισμού ήταν τα πρώτα που διέγραψε (ως επισφαλή), αμέσως μόλις ανέλαβε την τύχη του, την άνοιξη του 2015.
Στο μεταξύ, αμέσως μετά το «Βατερλώ» των τηλεοπτικών αδειών και την κατάργηση του Αγγελιοσήμου στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, οι εργοδότες άρχισαν ξαφνικά να γίνονται «μη συνεργάσιμοι»! Άλλωστε, ο σκοπός τους είχε επιτευχθεί, καθώς το Αγγελιόσημο καταλήγει πλέον ολόκληρο στις τσέπες τους και η φράση «Τοποθέτηση Προϊόντος» (μέσω της οποίας το έκλεβαν συστηματικά από τα ταμεία μας μέχρι και πρόσφατα) στις οθόνες των τηλεοράσεων, αντικαταστάθηκε νομιμότατα από τη λέξη «Διαφήμιση»!
Με την αρωγή λοιπόν, συνδικαλιστών από τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΠΗΕΑ, οδηγηθήκαμε σε ένα σήριαλ ψευτο-διαπραγματεύσεων, όπου οι εργοδότες το τελευταίο διάστημα συμμετέχουν ζητώντας τα πάντα και χωρίς να δίνουν τίποτα.
Δια των εκπροσώπων τους, ουσιαστικά λένε ΟΧΙ σε νέο ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΡΟ για τον ΕΔΟΕΑΠ, αντιπροτείνοντας να θεσπιστεί εργοδοτική εισφορά (!), η οποία «εφόσον χρειαστεί» (!) θα συμπληρωθεί από πρόσθετη χρηματοδότηση που θα μπορεί να φτάσει έως και το 2% του τζίρου των επιχειρήσεων (τόσο καλά)...!!!
Ωστόσο, επιμένοντας στην εργοδοτική εισφορά, ουσιαστικά προκρίνουν το λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς ο ενεργός πληθυσμός των απασχολούμενων στα ΜΜΕ, επί του οποίου θα πληρώνουν εργοδοτική εισφορά, ήδη έχει μειωθεί δραματικά (η ανεργία καλπάζει άνω του 50%), ενώ και οι αποδοχές που καταβάλλονται (όταν και όπου καταβάλλονται) έχουν συρρικνωθεί δραστικά. Ταυτόχρονα, τα "μπλοκάκια" των 300 - 500 ευρώ κυριαρχούν παντού.
Το κύριο ερώτημα όμως είναι ένα: Οι εργοδότες που σήμερα δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα 4-5 μηνών στους εργαζόμενους, θα πληρώνουν εργοδοτική εισφορά στα Ταμεία μας; Όμως, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι θα πληρώνουν, η εργοδοτική εισφορά θα είναι ψίχουλα!
Την ίδια στιγμή, και η πρόταση για πρόσθετη χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ με ποσοστό έως 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων των ΜΜΕ, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παραπλανητικό τρικ.
Ποιος μηχανισμός, με ποια μέσα και σε ποιο χρόνο, θα είναι σε θέση να ελέγξει τον πραγματικό τζίρο των καναλιών, των εφημερίδων, των portals και των άλλων ΜΜΕ, όταν ήδη γίνεται πάρτι με τις off shore και τα funds στο εξωτερικό για να αποφεύγουν τη φορολογία;

Οι εργοδοτικές απαιτήσεις από την αναλογιστική μελέτη για το νέο ΕΔΟΕΑΠ

Στο πλαίσιο της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ, που συντάσσεται αυτό το διάστημα και θα προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ με ασφαλισμένους και άλλων Ενώσεων, οι εργοδότες αφού έχουν "τσεπώσει" ήδη πάνω από 300 εκατομμύρια το χρόνο από το Aγγελιόσημο, ζητούν πιεστικά:
-Να κάνει ο ΕΔΟΕΑΠ γενναίο σκόντο στους καναλάρχες, ώστε ένα μέρος του πόρου, που φημολογείται ότι μπορεί να δοθεί στο Ταμείο από το τζίρο των ΜΜΕ, να αντικατασταθεί με αύξηση των κρατήσεων των εργαζομένων.
-Σύμφωνα με αυτά που ζητάνε, οι ενεργοί ασφαλισμένοι δημοσιογράφοι,  που σήμερα πληρώνουν 3% επί των αποδοχών τους για περίθαλψη-πρόνοια, εφάπαξ και επικούρηση,  θα κληθούν να καταβάλλουν εισφορές που θα υπερβούν το 10%.
-Σκόπιμη είναι  η παράλειψη, από την μελέτη, για το θέμα των συνταξιούχων. Σήμερα, η παρακράτηση για την περίθαλψή τους από τον ΕΔΟΕΑΠ είναι 3%, παρόλο που- σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου- οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επιβαρύνονται, επειδή αυτά τα έχουν ήδη καταβάλει από χρόνια ως ασφαλισμένοι. Με την πρότασή τους όμως, οι καναλάρχες θέλουν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι το διπλό χαράτσι ύψους 12%, που προβλέπει ο ΕΦΚΑ και υπολογίζεται ξεχωριστά στην κύρια και στην  επικουρική σύνταξη.
Το αποτέλεσμα με τις προτεινόμενες παρακρατήσεις, θα είναι να μειωθούν κι άλλο, κατά 7- 9% τον μήνα, οι αποδοχές εργαζομένων και συνταξιούχων και με τον ΕΔΟΕΑΠ να κλυδωνίζεται στην αβεβαιότητα.

Δεδομένων των κρίσιμων εξελίξεων σε σχέση με το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, θα πρέπει ΤΩΡΑ να ζητηθεί με κάθε τρόπο (διαπραγματεύσεις, απεργίες, κ.λ.π) από την κυβέρνηση, να πάψει να είναι θεατής στο ξεκλήρισμα ενός ολόκληρου κλάδου και να αποφασίσει:

1) Την άμεση και επαρκή οικονομική ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ (όχι μέσω δανείου) από το πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, μέχρι τη δρομολόγηση και εφαρμογή της οριστικής λύσης για το νέο πόρο, που θα πρέπει να νομοθετηθεί το συντομότερο.

2) Να καλυφθεί από τους εργοδότες το χρηματοδοτικό κενό του Οργανισμού από τις 15/9/2016 που καταργήθηκε το Αγγελιόσημο μέχρι την εφαρμογή της νέας λύσης.

3)  Η κυβέρνηση να παρέχει εγγυήσεις ότι στον ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, θα υπάρξει προάσπιση της μισθωτής εργασίας στη βάση της πλήρους απασχόλησης και της σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

4)  Από πλευράς ΕΔΟΕΑΠ, να γίνουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες (προσφυγές στη Δικαιοσύνη) για την προστασία του Ταμείου, του πόρου του και των ασφαλισμένων του.


Το σχέδιο διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ βάσει του εγγράφου με τις απαιτήσεις των εργοδοτών

Οι προτάσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ είναι:

1. Εργοδοτική εισφορά για ΕΔΟΕΑΠ όποια είναι στο ΙΚΑ με όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό ανεξάρτητα αν είναι μέλη σε κάποια Ένωση.

2. Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα, μετά την ολοκλήρωση της διεύρυνσης των εργαζομένων, επιβολή τέλους επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

α) Το τέλος θα αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας Μέσου, περιλαμβανομένων και των συνδρομητικών εταιρειών.

β) Θα αφορά το σύνολο του προσωπικού κάθε Μέσου.

γ) Το Ταμείο θα διοικείται με επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή εκπροσώπου των εργοδοτών στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Με δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο).(π.χ. Όχι σε προϋπολογισμό χωρίς αναλογιστική μελέτη).

3. Να συμβληθούν με ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που είναι στα Μέσα και πληρώνονται από αυτά (με πρόσβαση στο μητρώο του Οργανισμού για θέματα υγείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου