Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

100 αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο «Φως του φεγγαριού»
100 αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο


Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την επικράτεια, από τη Ζώνη του Έβρου ώς τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί το βραδυ της Τετάρτης, με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φως του Φεγγαριού».
Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του υπουργείου, αλλά και τα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία αυτής της βραδιάς. Επιπλέον εξέφρασε τις ευχαριστίες του και στους εκπροσώπους των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και των άλλων τοπικών φορέων για την υποστήριξη του θεσμού.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και τουΣουνίου δεν θα παραμείνουν ανοιχτοί μετά τις 20:00 για την βραδιά της Πανσελήνου, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στους χώρους αυτούς.
Ειδικότερα για το Σούνιο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν τον Ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα, όπου η πρόσβαση είναι επίσης ελεύθερη.
Αλλοι εννέα χώροι ανοικτοί
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στις  εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προστίθενται συμπληρωματικά και οι εξής εννέα:
- Λόφος «Αρουβίγλι» Ιερισσού (εντός αρχαιολογικής ζώνης): Εκδήλωση με ελληνική έντεχνη μουσική σε συνεργασία με τους συλλόγους «Φίλοι του περιβάλλοντος», «Ιερισσιώτες Θεσσαλονίκης» και «Επαγγελματίες Ιερισσού»
-Αρχαία Αγορά Φιλίππων: "Νότες στην Πανσέληνο" από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.
- Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου: "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γ. Ρίτσου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Λιμένα Θάσου
-Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης, Δήμου Προσοτσάνης: "Αρχαίο Πνεύμα Ελληνικό, Ήχος και Φως" από το μουσικό σχήμα του Ηρακλή Σιδέρη
-Αρχαιολογικός Χώρος Πλατανιάς, Δήμου Παρανεστίου: "Αστρονομική Παρατήρηση» με το Σύλλογο Αστροφυσικών Δράμας" Πήγασος'
-Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας: "Πανσέληνος στο Μουσείο" Μνήμη και μουσικές από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης-Β.Ελλάδος
-Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
-Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Συναυλία παραδοσιακής μουσικής σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου
-Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού Χαλκιδικής «Ιουστινιανός», Νέα Φλογητά Χαλκιδικής :«Ελάτε να χορέψουμε κάτω από το φως του φεγγαριού», Μουσικοχορευτική βραδιά με το DJ Στάθη Παναγιωτόπουλο και μετάδοση της εκδήλωσης σε ζωντανή σύνδεση από το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «Hellenic World Radio».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου