Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οι δημοσιογράφοι ψήφισαν ΜΑΥΡΟ στην ενημέρωση...

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ (ΚΕΔ)

Τι ακριβώς υπερψήφισε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που πήραν μέρος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ;
Υπερψήφισε -δυστυχώς- την πολιτική του μνημονίου, την επιβράβευση της συγκυβέρνησης Αντωνιάδου -Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, που πραγματοποίησε 300 και πλέον τυφλές απεργίες χωρίς να αποτρέψει εκατοντάδες απολύσεις, με αποτέλεσμα σήμερα η ανεργία στον κλάδο να υπερβαίνει το 35%, εξαιτίας και των λουκέτων που προκάλεσαν σε  εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ μέσα σε μια διετία.
  Κυρίως όμως με την ψήφο αυτή, δίνεται νέα εντολή να συνεχίσουν το «έργο» τους συγκεκριμένες παρατάξεις, που έβαλαν πλάτη στην Κυβέρνηση και τους εργοδότες για μειώσεις μισθών 20-45% σε εφημερίδες, κανάλια και δημόσια ΜΜΕ και διευκόλυναν με τη στάση τους να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, προκαλώντας μόλις την περασμένη εβδομάδα άλλο ένα «μπλακ-άουτ» στη ενημέρωση.
  Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα αυτά θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά και όσοι την στηρίζουν, ενόψει της ολοκλήρωσης του μαύρου πραξικοπήματος στην ΕΡΤ, που σήμερα μπαίνει στη τελική του ευθεία.


  Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ, σε σύνολο 3.168 εγκύρων ψηφοδελτίων:

«Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», δηλαδή η παράταξη της τρόικας στην ΕΣΗΕΑ (ή αλλιώς ψηφοδέλτιο Κεδίκογλου-Κουβέλη-ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη με τη συμπαράσταση των δύο βασικών μετόχων του Μega, του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και του ομίλου Αλαφούζου) έλαβε 756 ψήφους, ποσοστό 23,86% και 3 έδρες.
*Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Ίππος (συνιστώσες του Σύριζα και νέες συνεργασίες) έλαβε 689 ψήφους,  21,75% και έβγαλε 3 έδρες.
*  
Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία  (πρώην παράταξη Σόμπολου) έλαβε 561 ψήφους  17,71% και έβγαλε 2 έδρες.
*  
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έλαβε 321 ψήφους, 10,13% και έβγαλε μία έδρα.
*  
Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι  έλαβε 289 ψήφους, 9,12% και έβγαλε μία έδρα.
*  
Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΚΚΕ) έλαβε  264 ψήφους, 8,33% και έβγαλε μία έδρα.
*  Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι) έλαβε 250 ψήφους, 7,89% δεν έβγαλε έδρα.
 H Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) άντεξε στο σχέδιο αποσταθεροποίησης, παρά την πόλωση των δυο αντιπάλων ψηφοδελτίων του κυβερνητικού συνασπισμού και όσα μεθοδεύτηκαν σε αυτά. Κάτι που σημειώθηκε και για το στο ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης, με κατευθυνόμενες ψήφους, και άλλες αθέμιτες πρακτικές κυρίως από συγκεκριμένα διευθυντικά στελέχη και ημετέρους τους, συγκεκριμένων εφημερίδων και καναλιών.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο που έκλεισαν οι κάλπες και αφού η εργοδοσία
είχε «σπρώξει» τους δικούς της εκπροσώπους στην πλειοψηφία, στη «Ναυτεμπορική» ανακοινώθηκαν
«νέες μειώσεις μισθών 20-60% και όσοι δεν συμφωνούν απολύονται», ενώ την άλλη εβδομάδα  έχει σειρά το «Κέρδος» και έρχεται καινούργιο τσουνάμι σε άλλα τρία συγκροτήματα.  

(Από την Γραμματεία της ΚΕΔ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου