Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μανούσης: ...Ο νόμος του Παυλίδη στις άγονες γραμμές...

Συνεχίζεται η κατάθεση Μανούση
«Παυλιδιστάν» στις άγονες γραμμές


«Παυλιδιστάν» χαρακτήρισε ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης την κατάσταση στις άγονες γραμμές όσο ο κ. Παυλίδης ήταν υπουργός Αιγαίου.
Παράλληλα, ο κ. Μανούσης κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή επικαλέστηκε τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του σχετικά με τον Αριστοτέλη Παυλίδη. Ο κ. Κεφαλογιάννης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε δει τον εφοπλιστή.
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα και εγώ τους ισχυρισμούς του πλοιοκτήτη κ. Μανούση. Σας βεβαιώ, όμως, ότι ουδέποτε ο κ. Μανούσης με είχε ενημερώσει για τα όσα δηλώνει τώρα. Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν είχα ποτέ κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μανούση» δήλωσε ο κ. Μ.Κεφαλογιάννης.
Παράλληλα, ο κ. Μανούσης φέρεται να ανασκευάζει τους αρχικούς ισχυρισμούς του περί δωροδοκίας, λέγοντας ότι του ζήτησαν λεφτά όχι για να πάρει τη δουλειά, αλλά για να συμμετάσχει επί ίσοις όροις στη διαδικασία. Όσον αφορά το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών που φέρεται να έδωσε στον κ. Ζαχαρίου, υποστηρίζει πως δεν είχαν αντίκρυσμα και περίμενε να πάρει τη δουλειά για να βάλει στη συνέχεια τα χρήματα στην τράπεζα, ούτως ώστε να μπορέσει να εξαργυρώσει τις επιταγές ο κ. Ζαχαρίου.
Στην προανακριτκή καταθέτουν το απόγευμα και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κώστας Ζαχαράκης, καθώς και ο νυν βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Καραμάριος.
Στη Βουλή και ο δεύτερος φάκελος
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα διαβιβάσθηκε την Τετάρτη και η δεύτερη δικογραφία στην οποία εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης και αφορά τους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου που έγιναν στα τέλη του έτους 2005.
Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Μετά πάροδο πενταετίας από τη διενέργεια διαγωνισμού, που τον επήρε η Ναυτιλιακή Εταιρία λαϊκής βάσης της Σύμης, χωρίς καμία απολύτως ένσταση τότε, και η οποία κατάφερε να λύσει μόνιμο πρόβλημα μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος στη Βουλή αμελλητί. Καλώς να ορίσει κι αυτός. Απλώς, διερωτώμαι, τι άλλο ακόμη θα ακολουθήσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου